witam mam pytanie czy to ze wystepuje szum to lozyska w kolach i jak to sprawdzic i ile to moze kosztowac za pomoc wielkie dzieki
[O2] Dziwny świst przy zmianie biegu na wyższy w BKD
Zwiń
X
-
[O2] Dziwny świst przy zmianie biegu na wyższy w BKD
Witam,
Po zmianie biegu na wyższy w 2,0 TDI BKD oraz puszczeniu sprzęgła słychać dziwny świst (wysoki ton) przez ok 1-2 sekundy. Nie wiem czy to normalny objaw bo użytkuję auto dopiero od miesiąca. Może coś jednak nie gra?Pozdrawiam wszystkich klubowiczów
Octavia 2 BKD 2.0 TDI wersja ELEGANCE
-
-
podjedź na najbliższego spota w swoim regionie...
może ktoś Tobie pomoże...
Ja mam BKD ale nie mam zielonego pojęcia co Ty nawet starasz się opisać...
Gdzie jest słyszalny ten świst... i co dla Ciebie jest "wysokim tonem"?
PozdrCzłowiek wiedzy żyje działając, a nie myśląc o działaniu, ani też myśląc, co pomyśli, kiedy skończy działać.
Komentarz
-
-
borynajosef, o ile mnie pamieć nie myli ten temat był już poruszany na forum.Ciężko nazwać ten odgłos po imieniu ale taki dziwny "świst" występuje również u mnie praktycznie od nowości ( 16k na szafie ).W moim przypadku słyszalny na zimnym motorze przy pierwszych zmianach biegu na wyższy.Po paru minutach jazdy jest to już niesłyszalne- co dziwne nie ma na to wpływu temperatura otoczenia.U mojego ojca w O2FL jest to samo więc zlałem temat.chip ... chip huraaa !
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Questpodjedź na najbliższego spota w swoim regionie...
może ktoś Tobie pomoże...
Ja mam BKD ale nie mam zielonego pojęcia co Ty nawet starasz się opisać...
Gdzie jest słyszalny ten świst... i co dla Ciebie jest "wysokim tonem"?
Pozdr
Poprzednio jeździłem benzynowcem i czegoś takiego nie było. Mam wrażenie, że sprzęgło działa "z opóźnieniem".Pozdrawiam wszystkich klubowiczów
Octavia 2 BKD 2.0 TDI wersja ELEGANCE
Komentarz
-
Komentarz